Zenfone Serisi Telefonlara Lollipop Yaradı Mı?Asus Test Ekibinden Haberler Var!

Asus ile yürüttüğümüz ortak çalışma süreci bir süredir devam ediyor.Oto güncellemeye düşmesi planlanan Android 5.0 güncellemesi biraz daha gecikecek gibi duruyor.Sizlerden gelen yoğun istek üzerine test ekibimiz,Zenfone 6 cihazına Android 5.0 yükseltmesini uyguladı.


Asus,gerek pazarda söz sahibi olma arzusu ve gerekse kullanıcılarını memnun etme isteği ile sürekli yeni güncellemeler üzerinde çalışıp,kullanıcılarını memnun etmeye çalışıyor.Bir süredir Zenfone 2 adlı cihaza yönelen Asus,Zenfone 2 Selfie,Zenfone 2 Lazer gibi farklı sürümde telefonlar da piyasaya sürdü.Bu cihazları piyasaya sürerken de doğal olarak Zenfone 4,5,6 kullanıcılarına verdiği Android 5.0 güncelleme sözünü unuttu.
Evet,Android 5.0 güncellemesi Mayıs ayında kullanıma sunulmuştu fakat otomatik güncellemeye düşmediği için bir çok kullanıcı sürüm yükseltme konusunda soru işaretleri arasında sıkışıp kaldı.
En kısa zamanda otomatik güncelleme sözü veren Asus,yeni cihazlara yöneldiğinden olsa gerek henüz Android 5.0 Oto Güncellemesini yayınlamadı.
Technandro takipçilerinin yoğun isteği üzerine Test ekibimiz güncellemeyi manual olarak yükseltti ve takipçilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini bir nebze olsun gidermeye çalıştı.
 Güncelleme aşamasını sizlere bir sonraki yazımızda anlatacağız.
Cihazınızı güncelleme aşamasında şarjı muhakkak %40 seviyesinin üzerinde olsun.Güncelleme sırasında telefon yarıda kapanırsa cihazınız çökebilir ve bir daha asla açılmayabilir.
Güncelleme işlemi yaklaşık olarak 15-20 dakika sürebiliyor.Bu nedenle korkuya kapılıp telefonu kapatmaya çalışan ve telefonu çökerten kullanıcılarımızda mevcut...

Güncelleme sonrası telefon açıldığında gözle görülür rahatsız edici bir kasma,yavaşlama sorunu mevcut.Telefonu güncellemeden hemen açık bir şekilde kendi haline bırakmanızı tavsiye ediyoruz.
Güncellemeden hemen sonra telefonu kullanmaya çalışmanız,telefonda kalıcı hasarlar bırakabilir...
Android L güncellemesi sonrası Zenfone telefonunuzda farkedilir derece de tasarım değişikliği,daha hızlı algılama,daha kaliteli performans sunma gibi iyileştirmeler mevcut.
Tasarımda farkedilen önemli değişiklikleri makalemizin en alt bölümünde bulabilirsiniz.
Bunun dışında hoparlör ses yüksekliği ve kalitesinde artış,kamera çekimlerinde daha az karıncalanma gibi artı yönlerde Android L ile gelen iyileştirmeler arasında...
Bildirim çubuğunun renkli bir hal alması ve pencereden pencereye de değişik renkler sunması da gelen yenilikler arasında...
 Bildirim panelinde tasarım değişikliğine giden Asus,bildirimlere daha rahat ulaşabilmeniz için yukarıdan aşağı bildirim paneli çekme olayını kaldırmış.
Telefonunuza gelen bildirimler direkt olarak ekranın üst kısmında beliriyor ve sizin bildirim panelini yukarıdan aşağı doğru çekmenize gerek kalmıyor.
 Telefonun ekran parlaklığında da bir nebze de olsa farkedilebilir derecede artma mevcut.Android L güncellemesinden sonra Zenfone cihazınızın ekranı daha net,daha parlak ve daha kullanışlı görünüyor...
Yeni Bildirim Paneli görüntümüz ise yandaki görselde görüldüğü gibi...
Bu görselde öncelikle bildirim çubuğuna dikkatinizi çekmek isteriz.Bildirim çubuğunun rengi durumdan duruma,pencereden pencereye ve moddan moda değişiklik gösterebiliyor.
Ayrıca Android Kitkat ile pek faydası olmayan Pil tasarrufu modu da Android L ile birlikte farkedilebilir derece de işlevsel bir hal alıyor ve gerçekten işe yarıyor... 
 Menü görünümünde pek bir değişikliğe gitmeyen Asus,Android L sürümüne özel bir ZENUI güncellemesini yakın bir zamanda kullanıcılarına sunacağını belirtiyor...
Android L güncelleme sonrası farkedilen en büyük hata ise Selfie severlerin Retrica adlı uygulamayı kullanamaması...
İster format,ister uygulama kaldırma yöntemlerini deneyin,yine de bu hatadan kurtulamıyorsunuz.
Asus ekibinden aldığımız habere göre bu aslında çok basit bir sorun ve sürüm ile uygulamanın uyumsuzluğundan kaynaklanıyor.
Bu sorun da otomatik güncelleme geldiği zaman halledilecek gibi görünüyor.
























Özetle; Asus havadan güncelleme şeklinde yayınladığı bu sürümde birkaç eksiklikle de olsa kullanıcılarına en iyi performans deneyimini yaşatma arzusunu başarı ile tamamlıyor.
Güncelleme ile gelen eksikliklerin de kesinlikle otomatik güncelleme ile halledileceğini belirten Asus,otomatik güncelleme için ise kullanıcılarından biraz daha zaman istiyor.
Neredeyse Android Marshmellow sürümünün gelmesi planlanan bu günlerde Asus'un kullanıcılarına Lollipop güncellemesini bekletmesi ne kadar doğrudur bilinmez ama Asus bu eksiğini de Android M sürümünün  Zenfone serisi telefonlara geleceği müjdesi ile kapatmak istiyor...
Siz takipçilerimize tavsiyede bulunacak olursak;Eğer telefonunuz hala kitkat sürümünde ve kullanırken hiçbir eksiklik,hiçbir sorun ile karşılaşmıyorsanız,bu güncellemeyi yapmanızı önermiyoruz.Otomatik güncelleme gelene kadar beklemeniz en iyisi...
Ancak Kitkat sürümünden rahatsızsanız ve ufak tefek sorunlarla karşılaşıyorsanız Android L güncellemesini yapmanızı ve sorunlardan kurtulmanızı tavsiye ediyoruz.
Gerek güncelleme aşaması,gerek güncelleme sonrası karşılaştığınız sorunların çözümü için;makalemizin altına yorum yaparak Asus test ekibi ile irtibata geçebilirsiniz...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)