Samsung Galaxy S3 ROOT NASIL YAPILIR ?


KOLAY VE ANLAŞILIR Bİ ŞEKİLDE ROOT NASIL YAPILIR?
Daha önceki yazılarımda rootun tanımını faydalarını ve zararlarını konuşmuştuk şimdi ise Galaxy S3 cihazımızı nasıl root yaparız bunu sizler için paylaşacağım.yavaş yavaş ve zamanla diğer cihazlarıda buradan sizlerla paylaşacağım 

İlk başta telefonumuzun yazılımı 4.3 olması gereklidir.

Bilgisayarımız için Samsung usb driver dosyası
http://www.mediafire.com/download/7iy79emc0bf1fb4/SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exe

Odin 3.07 

http://www.mediafire.com/download/772dlmuaxfgm0x2/Odin307.zip

ve S3 için yapılmış olan root dosyası

http://download.chainfire.eu/229/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.zip?retrieve_file=1

İlk önce bunları bilgisayarımıza indiriyoruz daha sonra telefonumuzdan ayarlar bölümüne giriyoruz geliştirici seçenekleri tıklıyoruz(eğer geliştirici seçenekler yok ise ayarlar>cihaz hakkında>yapı numarasını 7 kere tıklıyoruz) geliştirici seçeneklerden usb hata ayıklama seçeneğini tıklıyoruz.

Daha sonra telefonu kapatıyoruz SES KISMA+HOME TUŞU+TUŞ KİLİTİ TUŞUNA AYNI BASILI TUTUYORUZ 





Karşımıza resimdeki gibi bi ekran çıkacaktır ses açma tuşuna basarak devam ediyoruz telefonumuz dowlond moduna girmiş oluyor.Samsung usb driver doyasını bilgisayarınıza yükleyin odin programını açın usb kablosu ile telefonu bilgisayara bağlayın bir kaç saniye sonra telefonuuz odin programı ile tanınacaktır ve aşağıda gördüğünüz gibi ID:COM yazısı mavi olacaktır.



ID:COM kısmı mavi olduktan sonra daha önceden indirdiğimiz root dosyasını zipten çıkartıyoruz   PDA butonunu tıklıyoruz SGS3 Root Dosyası'nı (CF-Auto-Root-m0xx-gti9300.tar.md5 dosyası) seçiyoruz.






Ardından Start tuşuna basarak Root işlemini başlatın.Root işlemi başladıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Bu sırada telefonunuz bir kaç kez yeniden başlatılacak.


Ardından Start tuşuna basarak Root işlemini başlatın.Root işlemi başladıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Bu sırada telefonunuz bir kaç kez yeniden başlatılacak.





Ve Root işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki gibi yeşil bir kutuda PASS! yazısı göreceksiniz.




Yeşil PASS yazısını görmeden ve işlemler devam ederken kesinlikle cihazınızın bağlantısını kesmeyin aksi halde telefon brick olur kullanılmaz hale gelebilir herşey bittikten sonra PASS yazdıktan sonra cihazınızın usb bağlantısını kesebilrsiniz ardından telefonunuzun menüsünde SUPERSU adlı uygulamanın otomatik yüklenmiş olması gerekir yüklü ise başarılı bir şekilde root yapmışsınızdır

ROOT İŞLEMİ TELEFONU GARANTİ DIŞI YAPAR ACEMİ KULLANICILAR İÇİN TAVSİYE ETMİYORUZ BİLEN BİRİSİ İLE YAPMANIZ SİZİN YARARINIZA OLACAKTIR İŞLEMLER SIRASINDA OLUŞABİLECEK SORUNLARDAN TECHNANDRO SORUMLU DEĞİLDİR.BU VERDİĞİMİZ LİNKLER İŞLEMLER YANLIZCA S3 İÇİN GEÇERLİDİR BAŞKA CİHAZ İÇİN KULLANILMAZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Argo,küfür tarzı kelimeler kullanmak yasaktır.
2. Kısaltma tipi yorumlar kötü görüntü oluşturacağı için silinecektir.(Slm,mrb vb.)